Året runt camping förbjuds i Hallstahammar

Sex av de 11 fastboende flyttades när Hallstahammars kommun nyligen beslutade att campingen i Skantzö efter den 1 oktober inte längre skulle ha några fastboende. De återstående fem sa att de inte planerade att flytta. Vi har lagar och vi tänker inte ge upp. Kent Bodine sa att det skulle bli svårt att få oss härifrån. Som tidigare rapporterats av VLT upptäckte personer som bor på Skantzö Camping de nya direktiven i höstas. Från och med den 1 oktober kommer ingen att få vara skriven på campingplatsen. Grannarna Kent Bodin och Johnny Granström bor sedan 2017 på campingen Skantzö. De var besvikna och sa att stadens beslut var chockerande. De lovades att registrera sig för att bo här.

Invånarna upplevde att kommunikationen var otydlig och att de inte fick se handlingar från Mälardalens räddningstjänst som visar på säkerhetsbrister. Det ska bland annat finnas balkonger, dekorativa golv, och utsikt från reservtält.

Jag följer bara reglerna

Detta är en campingplats, inte ett bostadsområde. Man ska inte söka bygglov för uteplats eller standby tält, säger Kent Bodin. Svårt att hitta boende på kort tid. Invånarna uttryckte också missnöje över att lägerchefen Jan Fagerström inte var på deras sida. De sa att ingen annan camping kunde hitta boende på kort tid. Det handlar inte bara om att flytta. Att hitta campingplatser har blivit svårare under Covid-19-pandemin. Man måste följa reglerna och kände att han inte kunde göra något åt ​​det här.

Vi kommer ta juridisk hjälp

Det har fungerat bra med de boende så det är inget emot dem, men vi har fått kritik för att folk skriver sig här. kommer att söka rättshjälp Kent Bodin och Johnny Granström säger att boende kommer att söka juridisk hjälp om problemet inte går att lösa.

Året runt camping förbjuds i Hallstahammar
Rulla till toppen