FÖRÄNDRING I LEDNINGEN FÖR MACKMYRA

Johan Larsson, VD för Mackmyra Svensk Whisky AB (Mackmyra), har idag meddelat sitt beslut att avgå från sitt befattning. Styrelsen har tillfälligt anförtrott VD-posten till företagets marknadschef, Patrick Björsjö.

Efter mer än tre års tjänstgöring som VD har Johan Larsson idag meddelat sin avsikt att lämna Mackmyra. Patrick Björsjö, som tjänar som Mackmyras marknadschef, har utsetts till interimistisk VD, med effekt från 1 juli 2023. Johan kommer att fortsätta sin tjänstgöring till den 31 augusti 2023 för att garantera en smidig övergång.

Johan Larssons tid som VD har präglats av utmaningar, som COVID-19 pandemin och det påföljande kriget i Ukraina, vilka båda har haft betydande inverkan på Mackmyras marknad och ekonomiska position. Under sin tid på företaget har Johan tillsammans med sitt team arbetat outtröttligt för att skapa en stabil grund för Mackmyra. Nu när Mackmyra stärkt sin finansiella position och har en stark styrelse, känner Johan att tiden är inne att överlåta företagsledningen till en ny VD.

”Johan har med skicklighet navigerat genom tidigare oupptäckta utmaningar. Jag vill tacka Johan för hans omfattande bidrag till företaget och önska honom lycka till med sina framtida projekt,” säger Petter Ski, styrelseordförande för Mackmyra.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Mackmyra Svensk Whisky AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen offentliggjordes 2023-06-14 15:30 CET.

För mer information, vänligen kontakta:

Petter Ski, ordförande, 0702-91 40 58, petter@rockfast.se

Johan Larsson, VD, 0705-59 00 69, johan.larsson@mackmyra.se

Patrick Björsjö, marknadschef, 0705-70 12 72, patrick.bjorsjo@mackmyra.se

Om Mackmyra: Mackmyra är företaget bakom skapandet av svensk maltwhisky. Vi tillverkar den på vårt unika sätt, med hjälp av lokala ingredienser och utan tillsatser. Resultatet har placerat Sverige på världskartan för whisky. Vi erbjuder unika whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare.

Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq First North Growth Markets Stockholm.

FNCA Sweden AB är företagets Certified Adviser.

FÖRÄNDRING I LEDNINGEN FÖR MACKMYRA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen