Pojke i 15-årsåldern död efter allvarlig trafikolycka på camping i Norrköping

Sju 15-åriga pojkar hittades skadade på Himmelstalunds camping i Norrköping i måndags efter en allvarlig singelolycka. En av pojkarna har dött. – Polisens presstalesman Björn Öberg sa att de var mer eller mindre hemmahörande i Norrköping. SOS larmades om explosionen vid 15:20-tiden på måndagen. Det visade sig vara en mycket allvarlig trafikolycka där en bil körde i ett träd och ramlade på taket av en väg på campingområdet. Alla sju pojkarna fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Region Östergötland fick tre av dem lindriga skador och tre skadades allvarligt och vårdas på intensivvård.

En bekräftas död

Polisen bekräftade på måndagskvällen att en av pojkarna hade dött. Hans anhöriga har underrättats. På måndagen träffade SVT Nyheter Öst en man som varit i lägret i flera dagar. Han var först på platsen efter olyckan. – Jag satt innanför ett staket bara 7-8 meter från gatan när jag hörde en kraftig smäll. Bilen kraschade direkt in i trädet och voltade. Några skadades allvarligt. Han sa att det var hemskt.

Stulen bil

Polisen kommer utreda olyckan, även om pojken som körde bilen är under 15 och därför inte straffmyndig. Bilen har bärgats under måndagskvällen och är beslag tagen av polisen för att göra en teknisk undersökning som kan förklara olyckan.

✅ Bilen stals i Norrköping natten till idag, säger Björn Öberg.

Pojke i 15-årsåldern död efter allvarlig trafikolycka på camping i Norrköping
Rulla till toppen