Bästa Campingplatser som är värde ett besök

Sverige har mycket att erbjuda för den friluftsintresserade, oavsett om du vill tillbringa tid vid en lugn sjö mitt i skogen eller ett vinterläger under norrsken. Det finns också vackra campingplatser över hela Sverige, men vissa är bättre än andra.

5. Pite Havsbad, Norrbotten

Långt i norra Sverige ligger vårt eget hav. Med en kilometer finkornig sand och plaskdamm kan du tillbringa långa, lata somrar i sanden. Utsikten över Bottenviken och Pieteauöarna är en upplevelse i sig. Campingen vid Pite Havsbad har stugor som passar hela familjen och grupper av alla storlekar. Stugan ligger i direkt anslutning till havet och en vacker strand.

4. Mora camping, Dalarna

Strax intill underbara Siljan ligger Mora Camping, en välskött camping omgiven av höga tallar. Vill du ha lite extra komfort finns det flera olika stugor att hyra. Men rådet är att köpa ett camping tält istället för att sova i husvagn eller husbil. Då kan du njuta av mer natur och vackra omgivningar. Det var en härlig upplevelse att vakna upp i tältet, koka morgonkaffe på gasol kaminen och ta ett dopp i Siljan.

3. Skuleskogen nationalpark, Västernorrland

I Västernorrland ligger Skuleskogen, precis vid kusten. Här kan du campa i en av Sveriges få orörda skogar, mellan höga berg och stenig mark. Vart du än går kan du njuta av enastående utsikt över havet, sjöarna och skogarna. Det finns gott om tält tillgängliga för tre dagar och gratis stugor där du kan bo i om det regnar. Skuleskogens nationalpark har också otroliga vandringsleder som visar upp några av de vackraste vyerna Höga Kusten har att erbjuda.

2. Glaskogen naturreservat, Värmland

Glaskogens naturreservat ligger i det vilda vackra Värmland mellan Årjäng och Arvika. Mountainbike, fiske och kajakpaddling finns på 28 000 hektar sjöar och skogar. Det finns tält, enklare campingstugor och bättre utrustade stugor i hela naturreservatet. Här kommer du att campa i den riktiga vildmarken, du kan välja om du vill campa direkt vid sjön eller mitt i skogen. Vill du ha fler bekvämligheter kan du campa på Lenungshammars camping.

1. Löderups Strandbad, Österlen

Österlen är ett paradis under sommaren och om man vill campa vid landskapets sydligaste udde så är det Löderups Strandbad som gäller. Jag tänker inte ljuga för dig här. Skåne är ett STORT ställe och det är sannerligen mycket osannolikt att du kommer att kunna se allt på bara en helg. När du planerar din helg i Skåne skulle jag föreslå att du väljer ett område med några saker du vill besöka och åker därifrån. Till exempel kan du under en helg i Ystad och Österlen även besöka Ale Stenar, Stenhuvuds nationalpark, gårdsbutikerna på Österlen och Kiviks Musteri. Om du bor nära Trelleborg har du hallongården, Hörte brygga, Sveriges sydligaste punkt och Torup Slott. Du förstår vart jag är på väg med detta. En av de bästa sakerna med att resa i Sverige är att ta det långsamt. Det är något med den här landsbygden som gör att du verkligen vill njuta av varje ögonblick och ta så mycket tid du behöver för att njuta av upplevelsen.

Bästa Campingplatser som är värde ett besök
Rulla till toppen