Mackmyra lanserar lyxig svensk whisky med franska förtecken

Mackmyra fortsätter traditionen genom att lyfta fram smaker och hantverk utanför whiskyvärldens traditionella normer med Mackmyra Limousin. Denna version är en whisky som lagras på exklusiva konjakfat. Limousin, en limited edition single malt whisky, är den sista releasen i säsongens kollektion och kommer att lanseras på Systembolaget den 9 mars 2021.

Varje år presenterar Mackmyra två nya begränsade upplagor anpassade efter säsongen, som varit en succé och tradition i Sverige i 17 år. Säsongsutsläpp har gett destilleriet ett internationellt rykte genom att i slutändan lagra whiskyn på fat fulla av naturliga smaker nära Sverige. Limousin är den sista i raden, men långt ifrån den sista begränsade upplagan.

Mackmyra Limousin är en svensk single malt whisky, varav en del i slutändan lagras på ekfat som tidigare hyste en konjak från Cognacshuset Ferrand. För att accentuera fruktigheten i receptet, lägg till lite lagrat olorosofat och fat mättade med bärviner (körsbär och skogshallon). – Mackmyra har blivit synonymt med begränsade och spännande utgivningar och har bidragit mycket till vår utveckling och att vara ledande inom New World whisky.

Mackmyra Limousin är inget undantag. Denna lansering markerar dock slutet på 18-versionsserien inom ramen för säsongskonceptet. I höst kan jag lova spännande nyheter, men också ett större fokus på vår stora och ikoniska produkt, Mackmyra, vd för Johan Larsson.

Mackmyra lanserar lyxig svensk whisky med franska förtecken
Rulla till toppen