Mackmyra Står i Rampjuset med Lanseringen av Sveriges Första 20-åriga Single Malt Whisky

Mackmyra Svensk Whisky väcker uppseende med avtäckningen av den första 20-åriga single malt whiskyn i Sverige, vilket markerar en monumental period i företagets historia. Denna steg markerar Mackmyra som det ledande företaget i Sverige, med innovationer som sätter landet på världskartan för sprithantverk.

Denna exklusiva whisky har mognat i en imponerande period av tjugo år, djupt i Bodås gruvas skydd, 50 meter under jordens yta, där den vilar i ex-bourbonfat. Denna enastående skapelse har sina rötter i Mackmyras ursprungliga recept, född ur det första reservefatet som fylldes den 20 december 2002. Mackmyra No 001 är en single cask-produkt, vilket innebär att den kommer från ett unikt fat och buteljerades i full styrka den 29 december 2022.

Genom åren har Mackmyra varit i framkant när det gäller att utforska och introducera svenska smaker i whiskyvärlden. Denna nya tillskott, med två decenniers mognad, erbjuder en otrolig komplexitet och en djup rikedom av smaker, reflekterande över dess långa mognadsprocess.

”Denna whisky är ett uttryck av stolthet, tacksamhet och en rik historia. Det är en hyllning till de många som har trott på Mackmyra – våra ambassadörer, hängivna kunder och, självklart, vårt engagerade team,” delar Patrick Björsjö, tf VD för Mackmyra Svensk Whisky.

Smakprofil:

  • Doft: Dominerad av malttoner, klassisk vaniljglass och saftiga mogna päron, följt av noter av arrak och en kryddig citruston. Med tid framträder honung och vanilj tydligare i buketten.
  • Smak: En rik palette som innehåller djupa fruktiga toner av päron, äpplen och apelsiner, sammanflätade med en hetta från lakrits och peppar. Det finns en antydan till bitterhet från ekfatet, med inslag av grapefrukt, som skapar en torr och värmande känsla i munnen, balanserad med sötma från vanilj och choklad.
  • Eftersmak: Medellång och fruktig med en mild svartpeppar-kick och lätt grapefrukt-beska. Det finns subtila anslag av lakrits och läder mot slutet, ackompanjerat av ekfatsnoter.

Mackmyra No 001 kommer att finnas tillgängligt på Systembolagets specialsortiment från den 20 september 2023, med en begränsad upplaga på 238 flaskor.

Produktdetaljer:

  • Lansering: 20 september 2023
  • Artikelnr: 55161
  • Alkoholhalt: 46,3%
  • Pris: 8 000 SEK

För ytterligare information och förfrågningar om högupplösta bilder, vänligen kontakta: David Johansson, Marketing Lead E-post: david.johansson@mackmyra.se Telefon: 0705 – 63 84 37

Om Mackmyra: Mackmyra är den första pionjären inom svensk whiskyproduktion, känd för sin användning av svenska ingredienser utan tillsatser och sin klimatsmarta destilleringsteknik. Sedan 2017 har företaget utvidgat sin produktlinje för att inkludera gin, erbjuder prisbelönt single malt whisky, samt möjligheten att skapa en egen, personlig whisky genom ett 30-litersfat. Utforska Mackmyra värld idag.

Taggar: #SvenskWhisky #Mackmyra #SwedishSingleMalt #20YearOldWhisky #Mackmyra001 #WorldClassSpirits #GravitySingleMaltWhisky

Mackmyra Står i Rampjuset med Lanseringen av Sveriges Första 20-åriga Single Malt Whisky
Rulla till toppen