Mackmyra Svensk Rök Korad som Nordens Främsta Whisky

Under 2023 års Whisky Battle Awards, har Mackmyra Svensk Rök utmärkt sig genom att vinna den eftertraktade guldmedaljen, vilket etablerar den som den bästa nordiska whiskyn. Detta prestigefyllda event är ett samarbete mellan Allt om Whisky och Malter Magasin, med över 100 bidrag som granskades noggrant av en expertpanel bestående av de mest framstående whiskykännarna i Sverige. Inte bara vann Mackmyra Svensk Rök guld i kategorin ”Bästa Nordiska Whisky NAS (No Age Stated)”, men Mackmyra Ambassadör gjorde även ett starkt intryck genom att säkra bronsmedaljen.

Under vårmånaderna träffades en expertpanel vid flera tillfällen för att bedöma över ett hundra whiskyprover som fanns tillgängliga på den svenska marknaden detta år, alla i en blind provning. Tävlingens initiativtagare var Malter Magasins Henric Madsen och Emma Andersson från Allt om Whisky, som identifierade ett växande intresse för en omfattande tävling i Sverige.

Bedömningarna gjordes enligt en poängskala som gick upp till 10, med ett medelvärde som baserades på de individuella poäng som juryn tilldelade, vilket utgjorde det slutgiltiga resultatet.

Mackmyra Svensk Rök fick följande recension från juryn:

Doft En finstämd och torr rökighet som påminner om doften av nyslagna tändstickor, kompletteras av mild kola, ekspån, vitpeppar, mynta och en lätt jordig underton.

Smak Den initiala smakupplevelsen präglas av en intrigernande rökarom med inslag av björkaska, som övergår till en torr munkänsla. Efterföljande smaknoter inkluderar en fruktig komplexitet med gröna äpplen och vaniljkola som dansar i bakgrunden. Eftersmaken är långvarig, med en torr och fruktig rökighet som dröjer sig kvar.

Betyg 8,4/10

Denna triumf i Whisky Battle Awards 2023 är ett bevis på Mackmyra Svensk Röks enastående rökprofil, och är en hyllning till Mackmyras innovation och unika rökegenskaper.

Mackmyra Svensk Rök

  • Artikelnummer: 408
  • Alkoholhalt: 46,1 %
  • Pris: 569:-

För ytterligare detaljer och för att erhålla högupplösta bilder, kontakta: David Johansson, Marketing Lead E-post: david.johansson@mackmyra.se, Telefon: 0705 – 63 84 37

Om Mackmyra Mackmyra står i frontlinjen som pionjären och nydanaren som påbörjade den svenska whiskyrevolutionen. Med en produktion som bygger på svenska ingredienser, helt utan tillsatser, och en klimatmedveten destilleringsteknik, erbjuder Mackmyra prisbelönt single malt whisky samt fascinerande whiskyupplevelser. För den som önskar, finns även möjligheten att kreera en personlig whisky med hjälp av ett eget 30-litersfat. Sedan 2017 har Mackmyra även utvidgat sitt sortiment till att inkludera gin. Välkomna till Mackmyras värld.

Taggar: whisky, Mackmyra, Mackmyra Svensk Whisky AB, mackmyra whisky, svensk whisky, Mackmyra Svensk Whisky, svensk rök, Whisky Battle Awards.

Mackmyra Svensk Rök Korad som Nordens Främsta Whisky
Rulla till toppen