Nyutgåva av Ardbeg BizarreBQ lanseras idag

Ardbeg BizarreBQ, en unik whisky som har mognat i en blandning av dubbelkolade ekfat, Pedro Ximénez sherryfat och speciellt kolade BBQ-fat från Ardbeg, som liknar de använda i deras ikoniska Alligator-utgåva, släpps idag. Whisky har legat på lagring över en traditionell utegrill, enligt uppgift.

Detta unika brygg har blivit till verklighet tack vare Dr. Bill Lumsden, Ardbegs Director of Whisky Creation, vars vision var att skapa en whisky som speglar och komplementerar de intensiva smakerna av grillning. Detta specifika smaktema har utvecklats i samarbete med grillmästaren Christian Stevenson, mer känd som DJ BBQ. Resultatet är en Ardbeg som levererar en smakupplevelse som är både köttig och rökig.

Lumsden och Stevenson, båda med en gemensam passion för rök och dess förmåga att skapa rika smaker, har varit på en mission att skapa en ny single malt som förhöjer både whiskyproduktionen och grillupplevelsen. Denna nyutgåva markerar också det nästa stadiet i destilleriets strävan att utforska och hitta nya sätt att uppskatta de rökiga smakerna.

Kommenterande lanseringen sa Dr. Bill Lumsden, ”Ardbeg BizarreBQ är verkligen ett vildt koncept, men med hjälp av DJ BBQ kunde jag förverkliga något fantastiskt. Toner av kol och sot blandar sig med rökigt trä och aromatiska örter och kryddor. Den distinkta doften av en vedeldad grill med grillkol ligger kvar i bakgrunden. Kraftig, värmande rökighet följer tätt efter smaker av flamberad biff, chili, läder och kryddnejlika. Om det finns en Ardbeg att njuta av vid din grill, så är det denna.”

Ardbeg BizarreBQ

Pris: 899:-
Artikelnummer: 41395
Lanseras 2/6 2023 kl: 10:00
Alkoholhalt: 50,9%
Volym: 700ml

Nyutgåva av Ardbeg BizarreBQ lanseras idag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen