Malter Magasin lanserar exklusiv buteljering: Mackmyra 16 år!

Malter Magasin är stolt över att kunna presentera sin sjunde exklusiva buteljering, denna gång i samarbete med det berömda svenska destilleriet, Mackmyra. Resultatet av detta partnerskap är en unik svensk whisky – en 16-årig Mackmyra Single Cask, vilken har mognat under hela sin livstid i ett first fill bourbonfat!

I förra utgåvan av Malter Magasin fick läsarna följa med på den inledande delen av denna spännande resa, där tidningens chefredaktör Henric Madsen tillsammans med Mackmyras egen Lii Johnson, gav sig ut bland faten i gruvan på jakt efter det perfekta fatet.

Whiskyn har skapats med Mackmyras ”Elegant”-recept, och fatet fylldes den 2 juli 2007. Sedan dess har fatet vilat i Bodås gruva, där det långsamt har antagit de unika smaker och aromer som nu utgör denna enastående whisky. Om man tar detta i beaktande, är denna buteljering en av de äldsta Mackmyra-whiskies som någonsin har buteljerats. Det gör den till en unik del av svensk whiskyhistoria.

Denna exklusiva utgåva representerar således inte bara en milstolpe för Malter Magasin och Mackmyra, utan också ett viktigt tillägg till den svenska whiskyns rika och mångfacetterade historia.

Doft och smak

Färg: ljus halm 
Doft: I doften så finns absolut Mackmyras DNA intakt men det är en åldrad sådan. Här finns en snygg ekprofil som ligger inbäddad i en doft av marshmallows, vanilj och en svag pepprighet. Här finns också en fruktighet med nyanser av äpplen och päron. En riktigt stilig sommarwhisky!
Smak: I smaken finns en len vanljsötma som bärs fram en tydlig fatkaraktär. Även här finns en svag pepprighet men en än mer tydlig fruktighet – äpplena gör sig påminda igen.
Finish: Finishen är medellång med en söt ekton som dröjer sig kvar.

Mackmyra 16 år first fill bourbon barrel!

Fatet fylldes 2007-07-02
Buteljeras Augusti/September 2023
Single Cask
Fatnummer: 10288
Alkoholhalt: ca 46,3%
Ca 360 flaskor
Volym: 500 ml
Pris: ca 950 – 1150:-*
Lanseras: Juli/Augusti 2023
* Priset beror på antal flaskor samt alkoholhalt. Dessa faktorer vet vi inte förens fatet är buteljerat.

Malter Magasin lanserar exklusiv buteljering: Mackmyra 16 år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen