Upptäck Omgivningen Runt Hedesunda Camping

Hedesunda Camping, vackert belägen mitt i naturen men ändå centralt, erbjuder något för alla i familjen. Här finns en mängd aktiviteter och sevärdheter att utforska, vilket gör det till en perfekt destination för både avkoppling och äventyr. För mer information om vad som finns att göra i området, besök gärna receptionen.

Färnebofjärdens Nationalpark

Njut av den storslagna naturen och de många forsarna i Färnebofjärdens nationalpark, som är med på Unescos lista över biosfärområden. Tillbringa en dag här med vackra promenader, besök på naturum och en tur upp i det 20 meter höga utkikstornet. Packa med dig korv och grilla vid en av de många eldstäderna – kanske har du turen att få se en bäver eller utter!

Taste of Africa

Mitt i de svenska skogarna hittar du detta unika café där du kan smaka på hembakade afrikanska delikatesser, titta runt i butiken full av vackra afrikanska produkter eller boka en matlagningskurs i Baobabköket. Åsa och Nolan välkomnar dig varmt till denna vackra plats. Mer information om öppettider finns på www.taste-africa.com.

The Dome

Sveriges största arena för extremsporter erbjuder spännande aktiviteter som freerunning, inline, kickbike, klättring, skateboarding och fantastiska trampoliner. För den som inte själv vill delta finns ett café med utsikt över inomhushallen. Mer information och öppettider hittar du på www.thedome.se.

Gårdsjö Älgpark

En älgsafari är en upplevelse för alla, oavsett ålder eller funktionshinder. En traktor med vagn tar dig nära älgarna och ger dig chansen att lära dig allt om dessa majestätiska djur. Biljetter kan bokas i förväg på www.gardsjoalgpark.se.

Årsunda Viking

Upplev vikingatiden tillsammans med riktiga vikingar. Lär dig hur man lagade mat, gjorde kläder och arbetade med järn. Delta i vikingaspel eller skapa din egen hammare av Thor. Under högsäsongen erbjuds olika teman varje vecka. Mer information finns på www.arsundaviking.se.

Högt och Lågt

Friluftsområdet i Hemlingby/Gävle är en äventyrspark med sex olika höghöjdsbanor på olika höjder och med varierande svårighetsgrader. Här kan du utmana familj och vänner på en dag full av skratt, pirrande magar och fantastiska minnen. Mer information finns på www.hogtlagt.se/gavle.

Mackmyra Whisky

Besök det nordligaste whiskydestilleriet där Skandinaviens enda single malt destilleras. I den intilliggande restaurangen kan du njuta av rätter inspirerade av whiskyn. För adresser, meny och bokning av rundtur, besök www.mackmyra.com.

Älvkarleby

Cirka 40 km från Hedesunda mynnar Dalälven ut i kusten. På ön Laxön finns en vacker promenad där du kan se laxar hoppa mot vattnet under vissa tider på året. Här finns också ett av Sveriges äldsta vattenkraftverk, en vacker bro och du kan se hur älven rann förr i tiden.

Brandbilsmuseet

Den pittoreska byn Gysinge är hem för Brandmuseet. Museet har en imponerande samling av cirka 30 brandbilar och ambulanser från 1930 till 1990. Här kan du också se verktyg och material som brandkåren använde. Mer information finns på www.brandnostalgi.com.

Gokart i Rörberg

Gokartbanan i Rörberg är cirka 850 meter lång och bredden varierar mellan 9 och 10 meter, vilket gör den lämplig för barn från 7 år och uppåt. För bokningar och drop-in-tider, besök www.gokartgavle.se.

Hedesunda Padel

Norr om Hedesunda finns två fina padelbanor. Sporten är populär bland både unga och gamla, och passar perfekt för en grupp vänner eller en företagsutflykt. Här kan du hyra eller köpa racketar och bollar. För mer information, bokning av en bana eller adressuppgifter, besök www.matchi.se.

Sammanfattning

Hedesunda Camping erbjuder en perfekt blandning av natur och tillgänglighet, med ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Oavsett om du vill uppleva vikingatiden, åka på älgsafari, besöka en äventyrspark eller smaka på afrikanska delikatesser, finns något för alla. Med närhet till både natur och stadsliv är Hedesunda Camping den perfekta basen för din nästa semester.

Vanliga frågor

Vilka aktiviteter finns i närheten av Hedesunda Camping? I närheten av Hedesunda Camping finns aktiviteter som vandring i Färnebofjärdens nationalpark, besök på Taste of Africa, extremsporter på The Dome, älgsafari i Gårdsjö älgpark, vikingaupplevelser i Årsunda Viking, äventyrsbanor på Högt och Lågt, rundtur på Mackmyra whisky, samt besök på Älvkarleby, Brandbilsmuseet och gokart i Rörberg.

Hur långt är det till Gävle från Hedesunda Camping? Gävle ligger cirka 1,5 mil från Hedesunda Camping.

Vad är Färnebofjärdens nationalpark känd för? Färnebofjärdens nationalpark är känd för sin vackra natur, forsar, och är med på Unescos lista över biosfärområden.

Kan man boka aktiviteter i förväg? Ja, flera aktiviteter som älgsafari i Gårdsjö älgpark och rundtur på Mackmyra whisky kan bokas i förväg via deras respektive webbplatser.

Vad finns det för familjevänliga aktiviteter? Familjevänliga aktiviteter inkluderar besök på The Dome, Gårdsjö älgpark, Årsunda Viking, Högt och Lågt äventyrspark, Brandbilsmuseet, och gokart i Rörberg.

Finns det restauranger i närheten av campingen? Ja, det finns flera restauranger i närheten, inklusive restaurangen på Mackmyra whisky som erbjuder rätter inspirerade av whiskyn.

Upptäck Omgivningen Runt Hedesunda Camping
Rulla till toppen